linker   |   kopirett   |   kontakt oss
   Turer
   Fiske
   Utstyr
   Friluft
   Fluefiske
   Fotogalleri
   Bokomtaler
korte filosofiske tekster
Er du ny her?

Velg da "turer" i venstre marg. Der finnes kanskje vårt beste stoff. Slapp av noen minutter – drøm deg bort i bilder - og ta deg gjerne tid til å lese og kommentere.

 

Nettstedet håper å inspirere de som drømmer seg frem mot fjellvann, multer, ryper og turer i urørt norsk natur

Det er hva vi kaller fjellogfiske.......

 

Vask med egnet vaskemiddel på maksimalt 40 grader og samme varme i tørketrommel. Impregner med spray i etterkant. Vi har fått noen mail og henvendelser angående behandling av gore tex klær. Derfor har vi her samlet noen tips til deg som vil bevare dine klær best mulig. Den viktigste kilden til informasjon vil alltid være vaskehenvisningen som sitter på klærne. Bryt aldri den...

Generelle vaskeråd
Vask på lav varme, med et vaskemiddel uten enzymer, bleke- eller skyllemiddel
Vær forsiktig med for sterk sentrifugering! (bruk laveste nivå)
Stryk på laveste varme!
Ved bruk av tørketrommel, ikke bruk høyere temperatur enn anbefalt vasketemperatur (< 40 grader)! Vær også forsiktig med for mye bruk av vaskemiddel!

Hvilken impregnering:
Gore anbefaler Granger's XT impregneringsspray. Det finnes mange merker og etterhvert finnes de i enhver sportsbutikk. Hensikten med impregnering er å opprettholde plaggets vannavvisende evne. Etter mye bruk av klærne merkes det at de suger til seg mer vann enn da de var nye. Impregneringssprayen hjelper altså mot dette. F.eks er Granger's XT er en vannbasert fluorkjemisk blanding, uten sterk skjemmende lukt.

Hvordan bruke impregneringen:
Heng opp plagget på en kleshenger eller lignende mens det er fuktig. Spray impregneringen på det fuktige plagget fra ca. 15 centimeters avstand. Vær ekstra nøye med å spraye sømmer og andre steder hvor det stoffet er inndelt (eks. rundt glidelåser etc.) Stryk klærne tørre ved laveste varme, eller la det henge å tørke. Husk å se vaskehenvisningene for plagget når det gjelder all vask, tørk, stryking, etc.

Andre tips
Heller ikke Gore- tex klær er uslitelige. Ved mye og hard bruk slites klærne. En annen sak er at det finnes flere typer gore- tex. For fjellbruk, anbefaler vi 3- lags Gore tex, uten noe slags mellomlag festet til goretexdressen innvendig. De fleste Gore- tex merker har gode garantier, så dersom noe er feil, så klag! Eksempel på klageårsak er f.eks en punktert membran i klærne. På stedet du kjøpte klærne, eller en sportsbutikk, skal du få hjelp til reklamasjonsprosessen.
Det finnes også reperasjonsett, som kan kjøpes/ bestilles fra vanlige utsalgssteder. Disse reperasjonsettene er gode for fiksing av små rifter, hull e.l som skulle oppstå

til hovedsiden


Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.

Legg inn kommentar
Overskrift:
Navn:
Kommentar:


Bjarte, 14.08.2006 14:21:22

Behandling av gore- tex

Etter at selvgodheten etter å ha kjøpt gore tex til ørti tusen har gått over forstår de fleste at den ikke holder oss tørre, og heller ikke slipper ut nok svettedamp og fukt. Passer derfor best til å skryte til de som bryr seg om sånt. Gå i treningsklær med ekstra regnsett i sekken. Bedre plagg får du ikke!


EMH, 14.08.2006 01:39:57

Behandling av gore-tex

Har nå i noen år brukt Norrøna Dovre jakke og bukse i XCR-gore-tex og er meget godt fornøyd når det gjelder passform og bevegelsesfrihet, men jeg blir våt når det regner. Har fulgt lev. vaskeanvisning, men blir fortsatt våt... Lev. av gore-tex anbefaler at plaggene vaskes og impregneres ofte for at de skal virke optimalt...og da med de prisene det er på gore-tex vaskemiddel og impregnering så er det jo rett billig å gå på vinmonopolet og handle..


Terje Helleren, 10.04.2006 22:13:49

Behandling av Gore-Tex

Har brukt min Norrøna Dovre bukse flittig i flere måneder nå,og har hittil funnet ut av å børste av møkka,er den hittil beste løsningen. Buksa er like god ;)


Kristian, 09.04.2006 11:56:09

Eh..

Dette er jo bare tull - det er ingen problemer å vaske en gore-tex jakke på en forsiktig vaskeprogram i vaskemaskinen. Så lenge tu impregnere jakka innimellom, så holder den i mange år.


Terje, 31.03.2005 01:51:57

Behandling av gore- tex

Følg vaskeanvisningen på plagget så går det som regel bra.


Christian Bråttum, 11.01.2005 10:42:45

Behandling av gore- tex

gore- tex skal ikke vaskes..skal bare børste vekk "møkka" Skal heller ikke strykes på den laveste varmen da dette svekker fiberne og kan smelte de så den ikke "puster" mer. Blir jakka veldig møkkete, er det lurt og legge den i en bøtte med lunket vann uten såpe over natta og prøve og børste vekk møkka dagen etter. Dette skaper dobbel levetid og holdbarhet på gore- texen din ;-)


Til 				fotogalleri
Quiz
Hva viser bildet? Konkurransen er avsluttet
Dagens utsagn
En tung sekk bygger moralen
Bokomtale

Terningkast:

Kommentar
Pakkliste

Søk siste tiden


isfiske
børgefjell
finnmarksvidda
rype
sluk
røye
tolga
vinteren
stabbursdalen
rindal
forollhogna
nordmarka
hardangervidda
telt
saltfjellet
femundsmarka
skjækerfjella
Fjellrype
moh
blåfjell
ørret
atnasjøen
knuter
jakt
sylene
femund
atnasjøen
Storfugl
ørretfiske
finnmarksvidda
alta
røyefiske
kjennetegnene
tiur
rendalen
stor
Femundsmarka
største
porsanger
finse
turtips
fosen
nordfjord
svartisen

Annonse