Redaktørens kommentar   |   linker   |   kopirett   |   kontakt oss
   Turer
   Fiske
   Utstyr
   Friluft
   Fluefiske
   Fotogalleri
   Bokomtaler
korte filosofiske tekster
Er du ny her?

Velg da "turer" i venstre marg. Der finnes kanskje vårt beste stoff. Slapp av noen minutter – drøm deg bort i bilder - og ta deg gjerne tid til å lese og kommentere.

 

Nettstedet håper å inspirere de som drømmer seg frem mot fjellvann, multer, ryper og turer i urørt norsk natur

Det er hva vi kaller fjellogfiske.......

 

Hvor ofte har ikke en fjellfisker sett fisk vake utenfor rekkevidde. Kanskje prøvd å tyvlåne en båt som lå ved bredden. Kanskje irritert seg grønn over tykt snøre eller lette sluker som ikke lar seg kaste. Kanskje dratt med seg en 20 kilos kano eller en havaritruet gummibåt til 299 på Esso? Muligens ligger løsningen i de siste års bærbare gummibåter beregnet på ekstremistene innen fjell og fiske sjangeren. Vi har testet en av dem: Packraft...

Min test er enkel. Den er ute etter 3 enkle svar - og du skal få de straks uten noe imellom:


Er dette svaret på fjellfiskerens problemer?

A: Er den liten og lett?
- 2,5 kilo. Tar mindre volum enn et liggeunderlag. 5 minutter montering. Brukte den på helgetur til fjells. Ingen problemer med tyngde eller volum.

B: Får man fisk?
- Vi var 4 personer en fin sommerhelg ved et fiskerikt mellomstort vann noen timer fra folk. Resultatet. Ingen fisker til de på land - 2 til meg i båten som befant meg rekende langt utenfor kastehold. Største fisk var godt over kiloen.


Godt å slappe av i lyngen etter en sånn opplevelse

C: Er farkosten robust og trygg?
- Med en sekk foran som oppveier baktyngden fra en godt voksen kropp vil jeg påstå JA. En fjellfisker som meg med kamera og en del andre hårsåre klær og artikler i sekken ønsker trygghet og tørt utstyr. Egne grenser vil derfor alltid bremse før reell fare oppstår. Testet kun på vann i vindstyrke opp til laber bris. Er nok genial også i elv bare man holder seg borte fra de villeste stryk.


En komprimert Packrafting tar ikke mye plass i sekken

Til sist: Hva er en Packraft? En liten pølse med gummi, 2,5 kilo, plass til en for å ro eller padle med en lettvekts karbonåre som kan monteres som årer i 2 deler eller som full padleåre. Du sitter på en luftpute på en slags gummiduk som strekker seg i bunnen rundt en avlang båtformet badering. Et spraytrekk beskytter mot vann oppå. Det er vel hele storien. Den pumpes elegant opp på en utrolig måte. Ifølge leverandøren skal den og ha 2 kammer der det ene er nok til å bære deg ved uhell. Selv testet jeg på en liten innsjø i fint vær. En topp opplevelse. Den har avtagbar kjøl for mer retningstabilitet. I sterk vind vil det antakelig være vanskelig å komme langt avgårde mot vinden. Fiske fra båt vil alltid være best når man ikke bråker ved å ro. Egner seg derfor best ved å ro seg opp mot vinden og deretter drive mens man fisker. For mer info. Sjekk packrafting.com som og satser på å selge båten internasjonalt.

til hovedsiden


Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.

Legg inn kommentar
Overskrift:
Navn:
Kommentar:


Christian, 24.06.2015 22:11:59

Packrafting

Blitt relativt dyrt for disse, men bra standard på packrafting.com


Kjell Fredrik Neseth , 16.06.2015 18:32:41

Pris på størst 2,5kg båt med åre

Jeg ønsker meg en slik til fjell fiske Er mye på Hardangervidda


Jens August, 13.10.2009 00:12:34

Packrafting oppe å gå

Vil bare minne om at Packrafting sine sider fungerer optimalt og tilbyr dette produktet i ny og forbedret utgave.


Vegar, 15.04.2009 17:05:22

Spennende!

Denne virket jo helt genial. Men prøvde å gå inn på packrafting.com, og fikk virusadvarsel fra Chrom...? Merkelig(melding): "Advarsel: Dette nettstedet kan skade datamaskinen! Nettstedet på www.packrafting.com inneholder elementer fra nettstedet directseek.org, som ser ut til å være vert for skadelig programvare – programvare som kan skade datamaskinen eller operere på annen måte uten ditt samtykke. Bare det å besøke et nettsted med skadelig programvare kan infisere datamaskinen. Hvis du vil ha detaljert informasjon om problemene med disse elementene, kan du gå til Googles Diagnoseside for nettsikkerhet for directseek.org."


Tore, 20.03.2009 23:40:17

Test av båt til tursekken

Ha - løp og kjøp? Så genial ut!


Til 				fotogalleri
Quiz
Hva viser bildet?
Dagens utsagn
En tung sekk bygger moralen
Bokomtale

Terningkast:

Kommentar
Dit vil jeg dra
Avstemming

Hva er best på tur?
Telt, ingen tvil
Lavvu, basta
Kommer an på


Søk siste tiden


isfiske
børgefjell
finnmarksvidda
rype
sluk
røye
tolga
vinteren
stabbursdalen
rindal
forollhogna
nordmarka
hardangervidda
telt
saltfjellet
femundsmarka
skjækerfjella
Fjellrype
moh
blåfjell
ørret
atnasjøen
knuter
jakt
sylene
femund
atnasjøen
Storfugl
ørretfiske
finnmarksvidda
alta
røyefiske
kjennetegnene
tiur
rendalen
stor
Femundsmarka
største
porsanger
finse
turtips
fosen
nordfjord
svartisen

Annonse